You are currently viewing UČINAK AROMATERAPIJE
serum bottle of Butterfly Pea Flower oil put on white marble background

UČINAK AROMATERAPIJE

Nije lako nositi se sa životnim promjenama: one iziskuju hrabrost, snagu i strpljenje, a vrijeme je previše krhka stvar da bi ‘’sačekali’ neko čudo jer dok čekamo, naše tijelo TRAŽI rješenje tegoba.

Što aromaterapija znači meni?

Tijekom života, iskusila sam dobre (i one manje dobre situacije), ali sam nekim urođenim instinktom nesvjesno pronalazila uspješna rješenja za dobre i loše odnose, kao i za situacije u kojima sam se nalazila.

Prije osam godina moja situacija nije bila nimalo laka, ali prateći svoje instinkte pronašla sam način kako preuzeti odgovornost i spoznala sebe baš u – AROMATERAPIJI.

Ulaskom u svijet aromaterapije, otvorila sam srce edukacijama o holističkom pristupu zdravlju i životu. Svojim radom s djecom i odraslima svakodnevno potvrđujem moć holističkog pristupa, educiram klijente kako mogu kreirati novi životni stil, pokrenuti vlastitu životnu energiju te kako mogu preventivno zaštititi, podržati i održavati svoje zdravlje.

Zašto aromaterapija?

Na svakom čovjeku ostaje kreativnost i volja za stvaranjem vlastite univerzalne formule koja će ga preobraziti, zaštititi i doprinijeti boljem zdravlju.

Aromaterapija nas svojim tehnikama i metodama uči kako se naša životna energija može obnoviti, a organizam dovesti u ravnotežu zdravog življenja bez abnormalnih oscilacija. Isto tako, može uspješno nadopunjavati djelovanje konvencionalne medicine svojim holističkim pristupom klijentu u korist njegova zdravlja, a priroda nam nudi eterična ulja koja nam tu mogu dodatno pomoći.

Može li aromaterapija utjecati na svakodnevne navike?

Odgovor je DA. Aromaterapija utječe na našu svakodnevnu prehranu, naše kretanje i disanje, spavanje, na naše misli, osjećaje, govor i način komunikacije sa svijetom, odnosno utječe na cjeloukupno područje našeg upravljanja, djelovanja, odgovornosti i stvaranja naše životne energije.

Aromaterapijski proces se sastoji od tri dijela:

1. Savjetodavnog

2. Manualnog kroz masažne tehnike

3. Primjene, prihvaćanja odgovornosti u svakodnevnom radu prema terapijskom procesu sve do uklanjanja tegoba i posljedica bolesti te usvajanje promjena u svojoj svakodnevnoj rutini

Ukoliko osoba prihvati odgovornost nad sobom i svojim životom, kreće promjena životnog stila i svakodnevnih navika. U takvim situacijama Aromaface-emocionalna refleksoterapija lica može pomoći u procesu oslobađanja i osvještavanja emocija, kao i stvaranja nekog novog boljeg puta za sebe. To je proces koji se NE rješava preko noći, ali njegove dobrobiti možemo osjetiti već nakon nekoliko tretmana. U procesu mijenjamo navike, osvještavamo svoje izbore, analiziramo svoje emocije i osjećaje, a eterična ulja nam daju podršku energijom i frekvencijom svojih mirisa.

Aromaterapija je velika podrška za obnavljanje životne energije i za savladavanje izazova, ali je samo pitanje vremena kada smo spremni prihvatiti činjenice, prepoznati pogrešne obrasce ponašanja i kada smo spremni započeti ispravljanje svakodnevnih loših navika kroz primjeren proces aromaterapije uz podršku terapeuta.

Aromaterapeuti mogu dati inspiraciju, upute, opustiti masažnim tehnikama, potaknuti imunitet, cirkulaciju i potaknuti izbacivanje toksina. Proces će omogućiti više energije, zadovoljstvo, bolje raspoloženje, lakše prihvaćanje sebe i ostalih. Eterična ulja svojim kemijskim sastavom, mirisom i energetskom vibracijom aromaterapeutima služe kao glavni, savršen alat u terapiji.

Krajnje je vrijeme da preuzmemo odgovornost za svoje zdravlje, upoznamo osnovnu anatomiju i fiziologiju tijela, naučimo prepoznati uzrok bolesti kroz posljedicu ili tegobu i kako preventivno zaštiti svoje zdravlje.

Leave a Reply