AROMATERAPIJSKI TRETMANI

Aromaterapijski tretmani

Aromaterapijski tretman

Imate li već neke tegobe poput nesanice, glavobolje, neredovite menstrualne cikluse, kožne probleme, bolove u mišićima i zglobovima ili bilo koje druge kojima ne poznajete uzrok a najčešće ih dijagnostički pregledi ne potvrđuju?
Ispunit ćemo detaljnu anamneze (dijagnoze,lijekovi,navike…) koja nam je potrebna za određivanje daljnje individualizirane aromaterapije.
Aromaterapeut zajedno s klijentom određuje glavni i dva sporedna problema.
Aromaterapeut odabire biljno i eterično ulje prema potrebama klijenta zatim određuje tehnike i načine primjene.
Zajednički planiramo proces aromaterapije. Kod svakog dolaska prije tretmana-masaže radimo evaluacije i utvrđujemo postignuto te zadajemo nove ciljeve, aktivnosti, masaže, inhalacije, kupke, komprese, terapijske pripravke, vježbe disanja, meditacije i sl.

Prvi aromaterapijski tretman traje nešto duže, otprilike najmanje 120 min, jer se aromaterapeut po prvi puta upoznaje sa klijentom i bilježi njegove podatke.
Plan procesa aromaterapije je promjenjiv, idemo od tretmana do tretmana jer najvažnije je imati postavljene ciljeve koji su klijentu dohvatljivi.

Aromamasaža za odrasle

Ukoliko vam je potreban, mir,opuštanje… nakon stresnog i napornog dana aromamasaža u AromaTouch studiju je vaš pravi odabir.

Sinergijom djelovanja masažnih tehnika, disanja, kemijskog sastava eteričnih ulja, njihovih mirisa i ugodne glazbe opuštamo vaše tijelo i pružamo mu podršku, energiju, imunitet, dobar san, lagani detoks i spremnost za novi dan.
Vaša će vam koža biti zahvalna jer u našem tretmanu koristimo certificirana eterična ulja te hladno prešana biljna ulja organskog porijekla.
Aromamasažom njegujemo vašu kožu, činimo je sjajnom i mekom, potičemo njenu cirkulaciju, ublažavamo stres, umanjujemo bol, umor, ukočenost u mišićima…
Doprinosimo boljem raspoloženju i popravljamo opće stanje vašeg organizma.

Aromamasaža za djecu

Danas djeca kao i odrasli mogu biti pod jednako velikim stresom, ponekad čak i većim.Moderan svijet u kojem živimo pun je zahtjeva, odabira i očekivanja, a djeca su već od četvrte godine života bombardirana televizijom, mobitelima i kompjuterima.Oni također mogu imati svoje strahove i biti zabrinuti zbog prijateljstva,domaćih zadaća ili vijesti koje gledaju.Postoji tu još stres izazvan rivalstvom braće i sestara, pritisak škole,ciljevi koje je potrebno postići u školi i zabrinutost oko izgleda.Mentalno i tjelesno zdravlje izravno je povezano s napetostima i stresom.danas se pritisak kojem su izložena djeca nakuplja  u tolikoj mjeri da se može odraziti u obliku raznih tegoba, kao što su glavobolja, problemi sa želucem, promjene raspoloženja i poremećaj sna.

Djeca koja su prečesto izložena stresu mogu s vremenom izazvati mentalno,tjelesno i emocionalno opterečenje.Istraživački instituti za dodir otkrivaju da primjereni dodir može povećati pozornost djece, ublažiti blagu depresiju, smanjiti bol i ojačati imuni sustav.

Terapija dodirom svakako djeluje na jačanje emocionalnog, tjelesnog i socijalnog zdravlja i razvoja djeteta.

U AromaTouch studiju nudimo usluge Aromaterapijskih tretmana i masaža za djecu u prisustvu njihovih roditelja ( početnim tretmanima).Kod sjedećeg tretmana masaže, dijete sijedi na stolici u laganoj odjeći jer se masaža izvodi preko odjeće dok na masažnom stolu dijete leži u donjem vešu prekriveno ručnikom, otkriven je samo dio tjela na kojem se masaža izvod.Masiramo leđa,noge,ruke,dlanove,stopala,trbuh,lice i glavu.Trajanje tretmana je fleksibilno od 30-60 min ovisno koliko je djetetu prihvatljivo.Koristimo biljna ulja organskog porijekla uz primjerene koncentracije eteričnih ulja.Aromaterapijski tretmani i masaže imaju za cilj dijete opustiti i osloboditi mentalne i tjelesne napetosti.U isto vrijeme pokazno educirati i potaknuti roditelje na učestalu primjenu dodira kroz masažu u obiteljskom okruženju.Uspostavljanje povjerenja i bliskosti te pružanje, emocionalne topline i sigurnosti od velike je važnosti kako nebi izgubili dodir sa svojom djecom.Cilj nam je potaknuti na razmišljanje o najvažnijim elementima sreće i dobrostanja za vlastitu djecu.

Aromaface

Želite li se učinkovito osloboditi stresa i napetosti zbog zadržanih emocija i tako očuvati vaše fizičko, emotivno mentalno i duhovno zdravlje?  Isprobajte! Aromaface – emocionalnu refleksoterapiju lica-tehniku integrativne aromaterapije.

Svaka je emocija energija određene frekvencije, čija je prirodna potreba da se oslobodi. Emocije su najčešće neugodne i mogu stvoriti duševnu i tjelesnu bol, međutim one su ipak i naša snaga kojom se izgrađujemo, mijenjamo, obnavljamo, odbacujemo ono što nam više nije potrebno, a nadograđujemo onim što nam je važno, a ponekad se čini teško dostupno. Da bismo uspjeli iskoristiti sve vrijednosti emocije, potrebno je emociju moći i znati pretvoriti u osjećaj. Osjećaj će nastati obradom emocije kroz fiziološku reakciju tijela i umne sposobnosti.
Kada osjećaj dobije smisao iz cjelokupnog doživljaja i iskustva. Tek tada uspijevamo zadržanu emociju otpustiti.

Tehniku je osmislila Zrinka Jezdić mag.med.techn.,clin.aromath.
Ona u časopisu ESSENTIA br.14 od kolovoz 2023. predstavlja tehniku.
Tehnika se temelji na neuroznanosti mirisa, biosintezi esencijalnog ulja s organizmom te fenomenološkom iskustvu klijenta. Krajnji cilj tehnike je održavanje/očuvanje psihofizičkog zdravlja, razvoja svijesti, edukacije o važnosti povezivanja s prirodom i vlastitim bićem, te integracija s vlastitim životom. AromaFace ima veliki potencijal da postane priznata medicinska tehnika i ostvari svoju kliničku primjenu.

Ova je tehnika masaže oplemenjena  cvjetnim eteričnim uljima sa visokovrijednim terapeutskim svojstvima: ruža (Rosa damascena), neroli (Citrus aurantium var.amara flos), geranij (Pelargonium graveolens bourbon), ylang-ylang (Canaga odorata), jasmin (Jasminum officinale), smilje (Helichrysum angustifolium), lavanda (Lavandula angustifolia), santolina (Santolina chamaecyparissus), kamilica (Chamaemelum nobile) i ljubičica (Viola odorata).

Biljna ulja koja se koriste su: argan(Argania spinosa), ulje sjemenki maline (Rubus idaeus) i makadamija (Macadamia integrifolia). To su ulja iznimno bogata A i E vitaminima koji bitno usporavaju proces starenja kože.

Raindrop

RainDrop tehnika je nastala na osnovi tradicije Lakota Indijanaca koji su orlovim perom nanosili biljne ekstrakte, iscjeljivali i podizali energiju tijela i duše.
Amerikanac Donald Gary Young njen je utemeljitelj.tehnika ove masaže se temelji na teoriji da je većina deformacija kralježnice uzrokovana bakterijama i virusima pri čemu se javljaju promjene na mišićnom i vezivnom tkivu uslijed čega dolazi do upale i bolova.U svijetu se ova masaža primjenjuje već desetljećima s internacionalnim uspjehom u tretmanima skolioze, kifoze i išijasa.

Ovo je vrlo nježna metoda masaže bez pritiska gdje se kapaju čista eterična ulja na kralježnicu laganim pokretima prstiju poput metlice ili pera.Kralježnicu neposredno prije nauljimo s baznim brzoupijajućim hladnoprešanim i nerafiniranim biljnim uljem (npr.macadamia,lješnjak,avokado,marelica)
koje naknadno dodajemo još prema potrebi.Eterična se ulja nanose na područje leđa i spinalnih mišića, te na refleksne zone kralježnice na stopalima.Nakon masaže leđa se umotaju u zagrijani topli ručnik radi bolje apsorpcije ulja.

 

Izvorna indijska masaža glave

Indijska masaža glave odlična je metoda oslobađanja stresa. Tretman se izvodi baznim uljima uz dodatak eteričnih ulja, ima detoks učinak te obnavlja kosu i vlasište.
Indijska masaža glave bazira se na marma točkama a utječe na sve tjelesne sustave. Tijekom tretmana izvorne indijske masaže glave terapeut stimulira 37 od 108 marma točki na tijelu.
Govori se da i majke u Indiji redovito prakticiraju masažu glave članovima svoje obitelji, posebno djece.To je dio obiteljskog života.Korištenjem raznolikih ulja snažnih mirisa, Majka koja sjedi na toplom vanjskom zraku masira svoju djecu koja joj sjede u krilu barem jednom tjedno. Masaža glave uobičajena je praksa i za muške klijente kod brijača u južnoj Aziji.Ova je masaža odlična za mentalni i emocionalni stres.Pomaže kod depresije i anksioznosti, mentalno relaksira i pročišćava um.

 

Cjenik

Popust od 20% na sve aromaterapijske tretmane za majke djece s posebnim potrebama i onkološke pacijente/ice u potpunoj remisiji.

Popust od 20% vrijedi i za djecu do 12 god.

 

PLAĆANJE:

Transakcijsko ili gotovinsko.