You are currently viewing NOVO VRIJEME ZA NOVA PROMIŠLJANJA

NOVO VRIJEME ZA NOVA PROMIŠLJANJA

Nalazimo se u razdoblju evolucije u kojoj će svatko od nas napraviti ili korak naprijed ili korak unazad. 

Godine su u posljednje vrijeme postale izazovnije, temelji našeg društva i životnih struktura svakodnevno se lome i prebrzo raspadaju, a vizija budućnosti je nepredvidljiva. 

Postoji i globalni strah da će se umjetna inteligencija pretvoriti u borbu protiv čovjeka. Razvoj je toliko brz u praksi da ga teorija uskoro neće moći pratiti. 

Jedino što nam preostaje da prihvatimo da smo svi jedno i da smo u zajedničkom ciklusu, neprihvaćanje ili nesudjelovanje donosi još veći kaos. 

Sve to može se lakše prevladati ukoliko stvorimo osnovno – ljubav i razumijevanje, prvenstveno prema sebi, pa obitelji, prirodi i zajednici. 

Osobna odgovornost, empatija i briga o drugima može nam pomoći stvoriti iskustvo i doživljaje na temelju čega stvaramo razumijevanje prema osobnim slabostima i strahovima. 

Ako uspijemo pratiti svoje emocije koje se žarko žele vratiti poznatim obiteljskim vrijednostima, u isto vrijeme smo svjesni da koliko je nužno i potrebno ostvariti stare vrijednosti obitelji i zajednice, opet je isto tako važno da se ne vratimo na stare obrasce ponašanja koji nas ograničavaju u savladavanju novih ‘’postavki’’ koje zahtijeva viša svijest u razumijevanju obitelji i zajednice, a isto tako i uloga samog pojedinca u njoj. 

Takvo stanje i njegovo svjesno prihvaćanje može nas dići u viši aspekt ljubavi i istine. 

U aromaterapiji jednostavnim načinom razmišljanja preko posljedica pokušavamo istražiti uzroke nastalih problema, a eterična ulja kemijskim, fizičkim i energetskim komponentama podržavaju prelazak svijesti na više razine i pokušavaju stvoriti životnu ravnotežu. 

Žrtvovanje za ljubav prema sebi, svojoj djeci, partneru, obitelji, prirodi, zajednici i otpuštanje strahova koji su proizvod želje za komforom i potrebom za moći, VRIJEDI.

Leave a Reply